Direkte til indholdet
Gå til forsiden

Nyt fra Ribe Stift

 

Kirken i mødet med andre

Himmelske dage i Roskilde maj 2022

Vores kolleger i Roskilde Stift afholder den store kirkefestival Himmelske Dage, i Roskilde i Kristi himmelfartsferien den 26. til den 29. maj 2022.

Læs mere her:

Billede fra det fri

Kære menighedsråd, præster og personale

Vi skriver til jer for at gøre opmærksom på den store kirkefestival Himmelske Dage, der finder sted i Roskilde i Kristi himmelfartsferien den 26. til den 29. maj 2022.

Vi håber, at I vil komme og være med – og at I vil hjælpe med at fortælle om festivalen på jeres hjemmesider, i jeres kirkeblade og på sociale medier.

Derfor er her oplysninger om festivalen og om et mediearkiv, hvor I kan finde fotos, logoer og artikler, så det er nemt for jer at fortælle om festivalen.


Hvad er Himmelske Dage?

Himmelske Dage er for alle, der interesserer sig for kirke, kultur og samfund.

Gennem koncerter, debatter, teater og meget mere, vil festivalen sætte fokus på nogle af de vigtige emner, som lige nu presser sig på i verden under temaet ”Grib fremtiden”.

Et særligt fokus for festivalen bliver klima og bæredygtighed, og hvordan vi kan møde denne store og fælles udfordring uden at miste modet – og håbet for fremtiden.  Blandt andet vil tidligere EU-kommissær og minister Connie Hedegaard deltage i en stor klimadebat ledet af tv-vært Clement Kjersgaard.

Den populære tyske sociolog Hartmut Rosa, der er kendt for sit arbejde med resonans-begrebet, gæster også Himmelske Dage. På programmet er også psykologen Svend Brinkmann og en uropførelse af et korværk med tekster af Lisbeth Smedegaard Andersen.

I løbet af dagene bliver der mere end 400 programpunkter – herunder særlige aktiviteter for børn og unge.

Himmelske Dage er en del af Danske Kirkers Råd og er en fælleskirkelig festival, hvor folkekirken sammen med frikirker og kirkelige organisationer er arrangør.

Du kan læse mere om festivalen på Himmelske Dages hjemmeside: http://himmelskedage.dk/  og på Roskilde Stifts hjemmeside: https://roskildestift.dk/himmelske-dage-2022


Fortæl om Himmelske Dage

Himmelske Dage er vores allesammens festival – derfor vil vi gerne have hjælp til at fortælle om festivalen til alle, der kunne være interesserede i at deltage.

Vi har gjort det nemt at fortælle om Himmelske Dage ved at oprette et mediearkiv, hvor der findes artikler, fotos og festivalens logo – alt sammen kan frit benyttes og versioneres, så det passer til jeres sogn eller provstis hjemmeside, kirkeblad eller sociale medier.

Mediearkivet findes her: https://roskildestift.dk/himmelske-dage-2022/mediearkiv

I mediearkivet finder I blandt andet artiklen ”Tag til Himmelske Dage i Roskilde”, som er en rigtig fin introducerende tekst til festivalen. Du kan også finde et interview med biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, hvor han udfolder festivalens tema ”Grib fremtiden!”.

Gå gerne på opdagelse i arkivet - og hvis I får brug for hjælp, kan I kontakte Projektleder for lokalkomitéen Miriam Munksgaard på roskilde(at)himmelskedage.dk eller 2163 1210. I kan også kontakte Himmelske Dages kommunikationsmedarbejder Niels Jakob Søndergaard Mye på presse(at)himmelskedage.dk  

 

De bedste hilsner
Elsebeth Garde Kjær
Formand for lokalkomitéen

 
Varde Provsti, Kirkens Hus, Vestervold 2F, 6800 Varde. Tlf. 21 52 22 52. Email: varde.provsti(a)km.dk
CVR nr.: 21233307 - EAN nr.: 5798000856660